Фото без описуУ цьому році минає 204 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

На протязі декількох днів в усіх бібліотеках Озернянської громади були проведені виставки до дня народження поета, в школах відбулись урочисті лінійки, відкриті уроки, на яких діти декламували вірші Тараса Григоровича, розповідали про його життєвий та творчий шлях.

Учні 9 класу ЗОШ І-ІІ ст. с. Осташівців підготували реп про Т. Г. Шевченка, який чудово виконали, в чому можете переконатись переглянувши відео.

 

<>

В Озернянському будинку культури 11 березня відбувся надзвичайно красивий концерт, на якому учасники вшанували память Кобзаря. На початку виступив Озернянський сільський голова Наконечний Богдан Ярославович, він відзначив величезну роль поета в творенні нашої історії; чарівно виконував пісні наш хор, а дітки з великим натхненням розказували вірші та співали пісень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі присутні вкотре змогли відчути величність, відданість Батьківщині та незламну волю Тараса Григоровича Шевченка!